• KUCHNIA
  • Moje konto
  • Zamówienie
  • Koszyk
  • Obserwowane
  • Bufet

BUFET ZAKRĘCONE SŁOIKI

  • KUCHNIA
  • Moje konto
  • Zamówienie
  • Koszyk
  • Obserwowane
  • Bufet

Śledź w PRL-u

Bez śledzika w PRL impreza była nieważna. W sklepach dostępne były głównie śledzie solone. Po zakupie trzeba było moczyć takie śledzie w wodzie, by pozbawić je nadmiaru soli. Następnie ryby filetowano i krojono w kawałki. Najczęściej przygotowywano śledzie w oleju – kawałki ryb zalewa się olejem, posypuje drobno pokrojoną cebulą i pieprzem. Popularny był także śledź w śmietanie – kawałki ryb zalewa się śmietaną wymieszaną z majonezem i przyprawioną pieprzem.

7 marca 2020 MOJE GOTOWANIE
No Comments
Śledź w PRL-u

Kanapki w PRL

Nalewka staropolska

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Najnowsze przepisy

  • Kanapki rybne
  • Karp po żydowsku
  • Ciasteczka na zimno
  • Kapuśniak na boczku
  • Zupa fasolowa
  • Rybne kotlety Andrzeja
  • Gulasz Rybno Warzywny
  • Śledź po japońsku
  • Herbatka z imbirem
  • Kotlety z kalafiora
  • Ryba Jaćwingów
  • Pasztet kresowy
  • Zupa cebulowa
  • Zupa koperkowa
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Staropolska nalewka
  • Ciapkapusta
  • Mielone
  • Rolada drobiowa
  • Nalewka jarzębinowa
  • Sos grzybowy
  • Fasolka szparagowa
  • Ogórkowa na zimno
  • Chłodnik ogórkowy
  • Botwina augustowiaka
  • Ogórki małosolne
  • Surówka z czarnej rzodkwi
  • Zupa rybna
  • Ćwikła po augustowsku
  • Omlet z jabłkiem
  • Placki kartoflano ziemniaczane
  • Racuchy
  • Szparagi zielone
  • Wątróbka wieprzowa
  • Zupa owocowa na upały
  • Naleśniki z serem
  • Lane kluski
  • Kartacze augustowiaka
  • Pasta jajeczna z koperkiem
  • Gołąbki domowe
  • Śledź w śmietanie
  • Jadło chłopskie
  • Kotlety rybno ziemniaczane
  • Kurczak w piwie
  • Żur wielkanocny
  • Racuchy babuni
  • Surówka z papryki
  • Surówka z kalusty i papryki
  • Kotlety kresowe
  • Zimne nóżki
Dumnie wspierane przez WordPressa | Motyw: Neblue by NEThemes.