Pasta jajeczna z koperkiem
Składniki: 3 jajka na twardo, 3 łyżki pokrojonego koperku, 2 łyżki majonezu ( gęsty- dekoracyjny ), 2 łyżki masła, sól, pieprz biały mielony.
Kroki wykonania: Ugotować jajka na twardo , ostudzić i obrać . Utrzeć w malakserze ( lub blenderem lub po prostu rozetrzeć widelcem ) z koprem , masłem i majonezem na puszystą masę . Doprawić solą i pieprzem . Dodaję masło bo nie trzeba już potem smarować chleba . Najlepiej smakuje z pumperniklem lub razowcem – ale można również podawać do innego pieczywa czy krakersów. Wstawiłam dodatkowe zdjęcia z ,, kiedyś ” ,żeby pokazać jak wykorzystuję tą pastę na imprezy. Kanapeczki dekorowałam kawiorem z pstrąga. Ślicznie wyglądają również z kilkoma ziarnami czarnego lub czerwonego kawioru.