• KUCHNIA
  • Moje konto
  • Zamówienie
  • Koszyk
  • Obserwowane
  • Bufet

BUFET ZAKRĘCONE SŁOIKI

  • KUCHNIA
  • Moje konto
  • Zamówienie
  • Koszyk
  • Obserwowane
  • Bufet

Zupa rybna

Składniki: 1kg świeżych ryb, szklanka białego wina, cebula czosnkowa, olej słonecznikowy, marchew, pietruszka, czosnek, świeża bazylia, majeranek, tymianek, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie.

ciasto na kluski kładzione:1.5 szklanki, mąki pszennej, 4 jajka, szczypta soli.

Kroki wykonania: Do garnka włóż rybę,obraną marchewkę, pietruszkę, majeranek, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, zalej wodą lekko posól i gotuj ok.1h na średnim ogniu.W między czasie w osobnym garnku zagotuj wodę dodaj łyżkę soli. Z mąki i jajek przygotuj jednolite ciasto, kładź łyżeczką do wrzątku niewielkie kluseczki gotuj chwilę, wyjmij łyżką cedzakową. Do zupy dodaj wino i pokrojony drobno czosnek, przecedź przez gęste sito. Rybę podziel na kawałki, marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wrzuć do zupy. Cebulę pokrój drobniutko w kosteczkę i zeszklij na oliwie, dodaj do zupy, całość dopraw do smaku solą i pieprzem i chwilkę pogotuj na małym ogniu. Zupę rozlej na talerze,podawaj z kluseczkami i posiekaną świeżą bazylią.

12 kwietnia 2020 MOJE GOTOWANIE
No Comments
Zupa rybna

Ćwikła po augustowsku

Surówka z czarnej rzodkwi

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Najnowsze przepisy

  • Kanapki rybne
  • Karp po żydowsku
  • Ciasteczka na zimno
  • Kapuśniak na boczku
  • Zupa fasolowa
  • Rybne kotlety Andrzeja
  • Gulasz Rybno Warzywny
  • Śledź po japońsku
  • Herbatka z imbirem
  • Kotlety z kalafiora
  • Ryba Jaćwingów
  • Pasztet kresowy
  • Zupa cebulowa
  • Zupa koperkowa
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Staropolska nalewka
  • Ciapkapusta
  • Mielone
  • Rolada drobiowa
  • Nalewka jarzębinowa
  • Sos grzybowy
  • Fasolka szparagowa
  • Ogórkowa na zimno
  • Chłodnik ogórkowy
  • Botwina augustowiaka
  • Ogórki małosolne
  • Surówka z czarnej rzodkwi
  • Zupa rybna
  • Ćwikła po augustowsku
  • Omlet z jabłkiem
  • Placki kartoflano ziemniaczane
  • Racuchy
  • Szparagi zielone
  • Wątróbka wieprzowa
  • Zupa owocowa na upały
  • Naleśniki z serem
  • Lane kluski
  • Kartacze augustowiaka
  • Pasta jajeczna z koperkiem
  • Gołąbki domowe
  • Śledź w śmietanie
  • Jadło chłopskie
  • Kotlety rybno ziemniaczane
  • Kurczak w piwie
  • Żur wielkanocny
  • Racuchy babuni
  • Surówka z papryki
  • Surówka z kalusty i papryki
  • Kotlety kresowe
  • Zimne nóżki
Dumnie wspierane przez WordPressa | Motyw: Neblue by NEThemes.