• KUCHNIA
  • Moje konto
  • Zamówienie
  • Koszyk
  • Obserwowane
  • Bufet

BUFET ZAKRĘCONE SŁOIKI

  • KUCHNIA
  • Moje konto
  • Zamówienie
  • Koszyk
  • Obserwowane
  • Bufet

Rolada drobiowa

Składniki: 1 duży kurczak, sól, czosnek mielony

 

Nadzienie: 1 szklanka kaszy jaglanej, 1/2 kg pieczarek, 2 jajka, 3 czubate łyżki bułki tartej, 1 duża cebula, 1/2 łyżeczki mielonego białego pieprzu,b1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, sól, 1 szklanka wody, olej.

 

Kroki wykonania: Kurczaka oddzielić od kości,bardzo ostrym nożem, jak gdzieś nam się przetnie skórka, koniecznie zaszyć, posolić, posypać czosnkiem, odstawić na 20 min.

Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać odrobinę oleju, pokrojoną cebulę, leciutko podsmażyć około 5 min dodać kaszę jaglaną, sól, paprykę, pieprz, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem aż kasza wypije cały płyn i będzie gęsta.

Wystudzić, dodać jajka, bułkę tartą, doprawić do smaku.

Nałożyć farsz na mięso z kurczaka.

Zwinąć, związać sznurkiem, włożyć do profziża, polać olejem, pięć około 50-55 min.

11 listopada 2020 MOJE GOTOWANIE
No Comments
Rolada z kurczaka

Nalewka jarzębinowa

Mielone

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Najnowsze przepisy

  • Kanapki rybne
  • Karp po żydowsku
  • Ciasteczka na zimno
  • Kapuśniak na boczku
  • Zupa fasolowa
  • Rybne kotlety Andrzeja
  • Gulasz Rybno Warzywny
  • Śledź po japońsku
  • Herbatka z imbirem
  • Kotlety z kalafiora
  • Ryba Jaćwingów
  • Pasztet kresowy
  • Zupa cebulowa
  • Zupa koperkowa
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Staropolska nalewka
  • Ciapkapusta
  • Mielone
  • Rolada drobiowa
  • Nalewka jarzębinowa
  • Sos grzybowy
  • Fasolka szparagowa
  • Ogórkowa na zimno
  • Chłodnik ogórkowy
  • Botwina augustowiaka
  • Ogórki małosolne
  • Surówka z czarnej rzodkwi
  • Zupa rybna
  • Ćwikła po augustowsku
  • Omlet z jabłkiem
  • Placki kartoflano ziemniaczane
  • Racuchy
  • Szparagi zielone
  • Wątróbka wieprzowa
  • Zupa owocowa na upały
  • Naleśniki z serem
  • Lane kluski
  • Kartacze augustowiaka
  • Pasta jajeczna z koperkiem
  • Gołąbki domowe
  • Śledź w śmietanie
  • Jadło chłopskie
  • Kotlety rybno ziemniaczane
  • Kurczak w piwie
  • Żur wielkanocny
  • Racuchy babuni
  • Surówka z papryki
  • Surówka z kalusty i papryki
  • Kotlety kresowe
  • Zimne nóżki
Dumnie wspierane przez WordPressa | Motyw: Neblue by NEThemes.